Op de koffie bij Beautysalon Naturel

 uit het archief:

Al vanaf jonge leeftijd was Renske zeer zeker van haar toekomst: ‘schoonheidsspecialiste, dat is wat ik wilde worden, ik was echt een meisjes meisje. Mijn wenkbrauwen zagen er niet uit en daar wilde ik verandering in brengen’, vertelde ze ons lachend.

Zo is Renske de opleiding schoonheidsspecialiste gaan volgen, welke ze ook met veel plezier heeft afgerond. Voordat Renske haar eigen salon begon, heeft ze gewerkt bij een schoonheidsspecialiste. Tot het moment dat ze besefte, dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen.

Bijna 6 jaar geleden is Renske begonnen met haar salon aan de Hoofdstraat in Meppel. Al snel had ze door dat de locatie niet voldeed aan haar verwachtingen. Na anderhalf jaar gevestigd te zijn geweest aan de Hoofdstraat, is ze tegenwoordig met haar bedrijf aan de Prinsengracht te vinden, in het centrum van Meppel (boven de fietsenzaak, waar eerder bakker Boverhof zat gevestigd). Renske is zeer tevreden met dit ruime pand en ook heeft ze niets te klagen over de parkeermogelijkheden in de buurt van haar salon. Daarnaast is de salon ook prima te bereiken met de bus, en ook is het station in de buurt.

‘In het begin was het allemaal heel spannend, je begint bij 0. Hoe pakt het uit? Dat weet je niet.’ Gelukkig heeft Renske deze gedachtes al snel achter haar kunnen laten, met de jaren mee wordt ze steeds wijzer in het ondernemen. Ervaring opdoen is heel belangrijk, en zo is Renske momenteel zeer zeker van haar zaken en tegelijkertijd ook erg tevreden.

De meest populaire werkzaamheden die Renske verricht, zijn harsen en gezichtsbehandelingen. Hierbij heeft ze van alles te bieden: wimper permanent, verven van de wimpers, dag make-up, massage maar ook diverse soorten manicuren. Ook houdt Renske zich bezig met Brazilian Waxing, waar haar klanten heel tevreden over zijn.

Beautysalon Naturel biedt alles op natuurlijke basis, vandaar ook de naam. ‘Natuurlijk, is het natuurlijkst. Puur, natuurlijk, gezond en naturel: zo is het leven het mooist’, aldus Renske. Allergie voor huidproducten komt vaak voor, daarom vindt Renske het belangrijk goed te zoeken naar de perfecte lijnen, die haar de meest natuurlijke producten kunnen bieden. Zo wordt de kans op allergieën kleiner, en dat is niet het enige: gezond leven en daarbij gebruik maken van producten die dit stimuleren, dat is belangrijk.

Renske heeft een vaste klantenkring, welke bestaat uit een zeer gevarieerde groep mensen. Zowel mannen als vrouwen, maar ook jong en oud kan Renske bieden, waar zij naar op zoek zijn. Daarnaast is ze flexibel ingesteld en kunnen afspraken gemaakt worden via een online boekingsysteem, ideaal!
Toekomstplannen zijn er altijd, maar momenteel heeft Renske niets te klagen. ‘Gezond en gelukkig leven, positief in het leven staan. Dat is het allerbelangrijkste. Blijdschap is besmettelijk, ik vind het fijn zoals het nu is.’ Mooi verwoord en zeker waar.

(Bron: 0522.nl)